Gradinita cu PP Nr.4 Alexandria

Gradinita cu PP Nr.4 Alexandria

sâmbătă, 25 decembrie 2010

Moş Crăciun în vizită la GRUPA MICĂ "B"








Legenda lui Moş Crăciun

          Legendele spun că Moş Crăciun locuieşte în Finlanda, la Muntele Ureche. Însă în timp ce Moşul ajunge în alte colţuri ale lumii noaptea, copiii din Finlanda îl aşteaptă pe bătrân în timpul zilei. Moşul bate la uşa şi întreabă: “Copiii din această casă au fost cuminţi?”, iar raspunsul este afirmativ de fiecare dată şi Moşul este invitat să poposească şi să îşi golească sacul. Seara, lumea se strânge în curtea bisericii pentru a participa la slujba specială de Crăciun, iar apoi fiecare familie aprinde lumânări pe mormântul rudelor. Tot aici, dacă vrei să-ţi meargă bine, se recomandă să ai o provizie considerabilă de prăjituri şi să nu laşi pe nici unul dintre musafirii care îţi trec pragul casei să plece până ce nu a gustat din ele. Din budinca de orez cu migdale se păstrează o porţie şi pentru spiriduşul care trăieşte în pod. Dacă el va servi din prăjitură, înseamnă că va veghea în continuare asupra prosperităţii casei respective.


SĂRBĂTORI FERICITE!!!

vineri, 26 noiembrie 2010

Cerc Pedagogic la Grădiniţa nr. 4 Alexandria

         


          Cei 15 directori de unităţi preşcolare teleormănene care au mai rămas în judeţul nostru au participat astăzi la un cerc pedagogic ce a avut ca temă “Asistenţe la activităţi şi managementul calităţii”.
          Gazdă le-a fost Grădiniţa cu PP Numărul 4 din Alexandria.
          Instituţiile de învăţământ preşcolar din judeţul nostru sunt conduse în momentul de faţă de doar 15 directori. Multora dintre aceştia li se subordonează mai multe grădiniţe, aşa că munca lor este cu atât mai importantă. Activitatea s-a desfăşurat la două grupe pregătitoare, iar preşcolarii au demonstrat că şi-au insuşit foarte bine cunoştinţele despre toamnă.
           Directorii prezenţi au completat fişe de observaţie a activităţii, iar Simona Stoenescu, directorul Casei Corpului Didactic Teleorman a prezentat un material referitor la tema cercului pedagogic de astăzi. 
 





joi, 16 septembrie 2010

Cadre didactice - anul şcolar 2010-2011





Brusaru Violeta
Crângaşu Adriana
Danciu Gabriela
Dociu Alina
Flămânzeanu Elena
Ilie Sofica
Manolea Mariana
Moruş Mihaela
Sarău Adriana
Spiridon Doina
Toader Sonia
Velea Adriana

duminică, 9 mai 2010

Proiect de educaţie ecologică





          Lumea se află într-o continuă schimbare şi  planeta noastră, de asemenea. Poate că pe noi nu ne  afectează foarte tare, dar gândiţi-vă la copiii noştri, gândiţi-vă la urmaşii noştrii pe această planetă.
          Cum ne putem face viaţa mai bună fără să facem nimic???
          Preţul benzinei se ridică zi de zi, preţul produselor alimentare şi a altor elemente esenţiale în susţinerea vieţii sunt în creştere în fiecare zi. Putem schimba acest lucru, putem face o lume mai bună, economisind resursele naturale ale planetei. Salvând resursele naturale ale planetei, vom obţine o planetă mai curată.
          Lucruri simple făcute de milioane de oameni pot face din planeta noastră, un adevărat "tărâm al făgăduinţei".
          Defrişările masive, deficitul de apă şi schimbările climatice ameninţă omenirea zi de zi. Am ajuns la nivelul în care pe pământ nu se pot produce la fel de multe resurse naturale ca pe cele pe care le consumăm. Iar dacă vom păstra aceasta proporţie, cu o mulţime de maşini şi irosirea resurselor naturale de nepreţuit, vom avea nevoie de o altă planetă asemănătoare Pământului până în 2030. Dar, având în vedere faptul că nu avem nici un alt loc unde am putea merge, trebuie să începem să ne gândim să facem economii în ceea ce priveşte resursele naturale, cât de mult putem.
          Ridică-te şi ia măsuri! Schimbarea începe cu tine!








duminică, 14 martie 2010

Simpozion Naţional "Educaţie timpurie - Grădiniţa, familia şi comunitatea: parteneri în educaţie" - 8 martie -10 aprilie.2010



          Grădiniţa cu PP Nr. 4 Alexandria în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Teleorman, organizează în perioada 8 martie – 10 aprilie 2010 Simpozionul "Educaţia timpurie”, care cuprinde două secţiuni: una adresată cadrelor didactice din învăţământul preşcolar cu tema "Grădiniţa, familia şi comunitatea, parteneri în educaţie" şi cea de-a doua secţiune: Concursul de creaţie plastică, cu tema: "Grădiniţa mea", adresat preşcolarilor.

1. Tema: "Grădiniţa, familia şi comunitatea, parteneri în educaţie"

          Organizator:
Grădiniţa cu PP Nr. 4 Alexandria

          Parteneri:
Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman

          Coordonatori:
Educatoare Flămânzeanu Elena
Educatoare Dide Ştefana

          Argument:
Educaţia timpurie în sensul mai larg, înseamnă dezvoltarea timpurie a copilului. Presupune învăţare, îngrijire şi protecţie.
Ea se realizează atât în mediul familial, cât şi în cadrul serviciilor specializate, precum creşă şi grădiniţă. Pregătirea omului pentru viaţa socială se realizează de-a lungul diferitelor etape în cadrul specific al unor instituţii sociale: familie, grădiniţă, şcoală, instituţii culturale.   

          Obiective:
  • Realizarea unor schimburi de experienţă între cadrele didactice din ţară,
  • Preocuparea pentru autoinstruirea permanentă.
          Grup ţintă:Cadrele  didactice din învăţământul preşcolar.

          Înscrierea:  8 martie -10 aprilie 2010
          Depunerea lucrărilor: până la data de 10 aprilie data poştei pe numele: Flămînzeanu Elena, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 4, strada Alexandru Ghica, nr.148, cod poştal: 140096, localitatea Alexandria, judeţul Teleorman.
          CONDIŢII DE PARTICIPARE:
Cadrele didactice din învăţământul preşcolar  pot participa la simpozion cu lucrări  pe tema: "Grădiniţa, familia şi comunitatea: parteneri în educaţie" acestea putând cuprinde:
  • metode de predare – învăţare – evaluare – clasice sau alternative,
  • proiecte de activităţi,
  • materiale didactice,
  • parteneriate: grădiniţă – familie,
  • şedinţe cu părinţii,
  • vizite la domiciliu.
          Fiecare cadru didactic va primi prin poştă diploma de participare de aceea vă rugăm ca adresa la care se expediază plicul să fie transmisă corect şi complet.
          Taxa de participare: 5 RON (include redactarea diplomelor şi expedierea lor prin poştă) se achită prin mandat poştal pe numele: Flămînzeanu Elena, Grădiniţa cu Program Prelungit  Nr. 4, strada Alexandru Ghica, nr.148, cod poştal 140096, localitatea Alexandria, judeţul Teleorman.
          CONDIŢII DE REDACTARE:
          Lucrarea va avea maxim 2 pagini, format A 4, titlul la centru (Times New Roman), autorul şi unitatea de învăţământ (Times New Roman) aliniat dreapta. Textul se va scrie la 1 rând (Times New Roman, 12), margini egale de 20 mm.

2. Tema: "Grădiniţa mea"
          Organizator:            
Grădiniţa cu PP Nr. 4 Alexandria

          Parteneri:
Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman

          Coordonatori:
Educatoare Flămânzeanu Elena
Educatoare Dide Ştefana

          Argument:
Grădiniţa mea iubită
Bine te-am găsit!
Eşti atâta de frumoasă
Cum nici n-am gandit.
O educatoare bună
Ne aşteaptă aici,
Ea ne-ndrumă şi ne-nvaţă
De când suntem mici.
Râde soarele-n fereastră,
Florile-mi zâmbesc,
Iar păpuşile frumoase,
Din dulap privesc.
Ce să-ţi spun?!
Sunt fericită
Că pot învăţa
Într-o grădiniţă mare,
Cum e grădiniţa mea.
          Obiective:
  • Valorificarea potenţialului creativ al copiilor,
  • Să interacţioneze pozitiv cu membrii grupului,
          Grup ţintă:
Copiii din învăţământul preşcolar.
          ÎNSCRIEREA: până la data de 10 aprilie data poştei pe numele: Flămînzeanu Elena, Grădiniţa cu Program Prelungit  Nr. 4, strada Alexandru Ghica, nr.148, cod poştal 140096, localitatea Alexandria, judeţul Teleorman.

          DEPUNEREA LUCRĂRILOR: până la data de 10 aprilie data poştei pe numele: Flămînzeanu Elena, Grădiniţa cu Program Prelungit  Nr. 4, strada Alexandru Ghica, nr.148, cod poştal 140096, localitatea Alexandria, judeţul Teleorman.
          CONDIŢII DE PARTICIPARE:
          Lucrările artistico-plastice şi practice se adresează tuturor copiilor preşcolari  fiind admisă orice tehnică de lucru. Lucrările pot avea  dimensiuni diferite, vor fi etichetate în colţul dreapta jos, denumindu-se tema lucrării, numele şi prenumele copilului, îndrumătorul, unitatea din care provine.
          Toate lucrările vor fi premiate; se va acorda premiul I,II,III şi menţiuni.
          Juriul va fi format din ed. Dide Ştefana şi ed. Flămînzeanu Elena. 
          Taxa de 5  RON include atât participare la simpozion a cadrului didactic, cât şi participarea la concurs.
          Se achită prin mandat poştal pe numele: Flămînzeanu Elena, Grădiniţa cu Program Prelungit  Nr. 4, strada Alexandru Ghica, nr.148, cod poştal 140096, localitatea Alexandria, judeţul Teleorman  până la data de 10 aprilie data poştei.
          În plic se depun: articolul cadrului didactic, lucrările elevilor, fişa de înscriere pentru o mai bună evidenţă, acordul de parteneriat în două exemplare cu ştampila unităţii de învăţământ în original (unul îl veţi primi prin poştă împreună  diplomele de participare şi de concurs), copie taxă de participare.




luni, 1 martie 2010